Vår test av kredittkort

Vi har sammenlignet kredittkort slik at du kan finne det kredittkortet som passer deg. Husk at det billigste kredittkortet ikke nødvendigvis passer best til deg og ditt bruk. Kortene har ulike betingelser og det er stor forskjell på fordelene som er inkludert.
remember Gold

re:member gold kredittkort

re:member gold kredittkort har en av markedets laveste rente, høy kredittgrense og gebyrfri bruk.
Tjen CashPoints eller få cashback på kjøp.
TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard

TF bank Mastercard tilbyr fordeler på mange områder. Det har flere forsikringer inkludert – blant annet reiseforsikring, samtidig som det er helt gebyrfritt.

Sponset plassering

Lendo

Når man søker gjennom Lendo, blir søknaden vurdert av bankene på akkurat samme måte som om man hadde henvendt seg direkte til banken. Det er uforpliktende å søke og Lendo tar ingen betaling av kunden.
remember black kredittkort

re:member black

Få opptil 20 % rabatt i mer enn 200 nettbutikker!
Instapay Mastercard

Instapay Mastercard

Et kort med en av markedets laveste renter. Passer bra for de som betaler ned litt av gangen.
Ikano Visa Kredittkort

Ikano Visa Kredittkort

2 % fast rabatt i dagligvarebutikker, i inn- og utland, samt nettbutikker.
trumf visa kredittkort

Trumf VISA

Få mer Trumf-bonus med Trumf Visa kredittkort.
Data er levert av finansportalen
Vi tar forbehold om eventuelle feil i oversikten. Priser og vilkår kan endre seg. Vi anbefaler at du leser gjennom vilkårene hos de respektive selskapene.

Slik sammenligner vi kredittkort

I Norge finnes det et rikt utvalg av kredittkort. De fleste kortene har mange like vilkår, men det er også mye som skiller de fra hverandre.

Vi skal til enhver tid følge gjeldende regler for videreformidling og markedsføring av de ulike produktene/tjenestene vi tilgjengeliggjør på våre nettsider.

Vår oppgave er å ivareta interessene til deg som forbruker, og bidra positivt til din personlige økonomi. Tjenesten skal være seriøs, kvalitetsbevisst, transparent og informativ.

Vi har som mål å være en transparent og objektiv produkt- og prissammenligner på nett. Vi skal knytte forbruker og produkt/tjeneste-tilbyder sammen i harmoni, basert på dine behov og produktenes egenskaper.

Dette lurer folk på

Kredittkort tilbyr flere fordeler som debetkort ofte ikke har. For det første gir mange kredittkort muligheten til å tjene bonuspoeng, cashback eller andre belønninger på kjøp, noe som kan gi deg økonomiske fordeler over tid. I tillegg inkluderer flere kredittkort gratis reiseforsikringer eller avbestillingsforsikringer, noe som kan være spesielt nyttig for de som reiser ofte.

En annen stor fordel er økt sikkerhet ved netthandel. Bruk av kredittkort kan gi bedre beskyttelse mot svindel, siden du kan få refundert beløp på uautoriserte transaksjoner lettere enn med et debetkort. Hvis det skulle oppstå problemer med et kjøp, kan kredittkortutstederen også hjelpe deg med å kreve penger tilbake fra selgeren.

Kredittkort deg også muligheten til å utsette betalinger til neste faktureringsperiode uten ekstra kostnader, så lenge du betaler hele saldoen ved forfall. Dette kan gi deg fleksibilitet i din økonomiske planlegging, noe debetkort ikke tilbyr.

De fleste kredittkortene er i dag gebyrfrie eller har veldig lave kostnader. Og ved varekjøp får du opp til 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Med andre ord: passer du på å betale regningen i tide koster det deg ingenting å bruke kredittkort.

Kravene for å få innvilget et kredittkort varierer fra bank til bank, men det finnes noen generelle krav som de fleste selskaper vil se etter:

  • Alder: Du må være minst 18 år gammel. Noen kortutstedere krever at du er minst 20 år.
  • Fast inntekt: De fleste kredittkortselskaper krever at du har en fast inntekt. Dette kan være fra en jobb, pensjon, eller annen stabil inntektskilde. Noen selskaper har også en minimum inntektsgrense.
  • Bostedsadresse: Du må være bosatt i Norge og ha en folkeregistrert adresse.
  • Gjeldsregisteret: Kredittkortselskaper vil ofte sjekke opplysningene i gjeldsregisteret for å se hvor mye gjeld du har fra før. Dette kan påvirke om de er villige til å gi deg kreditt og hvor mye kreditt du kan få.
Hvor mye du får i kredittgrense varierer fra bank til bank. Du vil få innvilget en kredittgrense etter bankens kredittvurdering. Banken tar utgangspunkt i din økonomiske situasjon og historie.
Dersom du har fått godkjent din kredittkort-søknad tar det noen dager før du mottar kredittkortet i posten. Dette avhenger av hvilken bank du velger. Som regel tar dette 3-5 dager.

I Norge finnes det et rikt utvalg av kredittkort. De fleste kortene har mange like vilkår og produktegenskaper, men det er også mye som skiller dem fra hverandre. Vi har laget en detaljert guide om hvordan vi tester og sammenligner kredittkort. Les mer om vår testmetode her.

Du finner CVC-koden i feltet med signatur på baksiden av kredittkortet. Det er de 3 siste tallene som skal brukes.
Den effektive renten reflekterer hva lånet fra kredittkortselskapet vil koste deg. Effektiv rente omfatter alle kostnader knyttet til bruk av kredittkortet. Effektiv rente er derfor et godt hjelpemiddel om du vil sammenligne tilbud fra flere aktører. Effektiv rente beregnes på samme måte av alle kredittkortselskaper.

Det er helt klart trygt å handle med kredittkort på nettet.

Finansavtaleloven sikrer deg mot tap fra misbruk av kortet, for eksempel at det trekkes mer enn du har avtalt, skal tilbakebetales av banken (kortutsteder). Loven sier også at du kan rette de samme kravene mot kortutsteder som du kan rette mot butikken. Det vil for eksempel si at du kan ta reklamasjonssaker direkte med banken når butikken ikke ordner opp, eller går konkurs.

Trygg netthandel – Slik går du frem.

Mastercard og Visa er to av de mest kjente og brukte betalingsnettverkene i verden og har mange likheter.

Tilgjengelighet:

Mastercard aksepteres i over 210 land. Det brukes av millioner av forhandlere og minibanker over hele verden.

Visa aksepteres i over 200 land, og det er også svært utbredt med millioner av forhandlere og minibanker som aksepterer Visa-kort.

 

Sikkerhet:

Mastercard bruker avanserte sikkerhetsfunksjoner som EMV-chipteknologi, Mastercard SecureCode for ekstra autentisering ved netthandel, og overvåking av mistenkelig aktivitet.

Visa bruker også EMV-chipteknologi, Verified by Visa for ekstra autentisering ved netthandel, og omfattende overvåking av mistenkelig aktivitet for å beskytte kortholderne.

Reiseforsikring på kredittkort er en forsikring som tilbys som en fordel når du bruker kredittkortet ditt til å betale for reiserelaterte utgifter. Denne forsikringen kan variere avhengig av kortutsteder og korttype, men dekker vanligvis en rekke hendelser som kan oppstå før eller under reisen.

For å dra nytte av reiseforsikringen, er det ofte et krav at du betaler en viss prosentandel av reisekostnadene med kredittkortet.

Bankene gjør en helhetsvurdering av økonomien din. Minimumskravene for å få innvilget kredittkort er at du er over 18 år, har en ordnet økonomi og ikke har betalingsanmerkninger.