Sikker bruk av kredittkort i utlandet

Sommerferien nærmer seg, og mange av oss har ferieplanene klare. Ferietid betyr ofte reiser til nye land og kontinenter. Uansett hvor du skal, er kredittkort en anbefalt betalingsmåte når du er på ferie i utlandet. Det gir deg den nødvendige sikkerheten og beskytter deg mot svindel.

Unngå kontantuttak

Det beste er å unngå uttak av kontanter og overføringer fra kredittkortet ditt, da disse transaksjonene utløser renter fra første dag.

Trygg og sikker handel

Handel med kredittkort er tryggere og koster ikke mer. De fleste kredittkort tilbyr rentefri betalingsutsettelse på opptil 45 dager. Hvis du betaler hele beløpet innen denne perioden, unngår du å betale renter på kjøpene dine. Dette gir deg muligheten til å nyte fristende shopping og sikre deg lokale produkter, merkevarer og håndverk, så lenge du betaler regningen i tide. Skulle uhellet være ute og kortet ditt blir misbrukt, er det bankens kreditt du mister, ikke dine egne penger. Husk alltid på sikkerhet når du bruker kredittkort i utlandet. Aldri gi fra deg kortet, da dette kan gi andre mulighet til å kopiere og misbruke det. Ha alltid full kontroll over kortet ditt.

Klagerett ved kredittkorthandel

Som en ekstra sikkerhet gir Finansavtalelovens § 54b deg rett til å fremme pengekrav for mangelfull vare eller tjeneste hvis selger ikke oppfyller sine forpliktelser. Hvis du oppdager feil eller mangler ved kjøpet, kan du klage til kredittyter.

Velg lokal valuta

Vær oppmerksom på at når du bruker kredittkort i utlandet, vil du bli belastet med et valutapåslag og vekslingskurs på 1,75%. Dette gebyret kan du ikke unngå. Du vil ofte få valget om å betale i norske kroner, men det kan gi deg en dårligere vekslingskurs enn om du velger lokal valuta.

Følg med på kontoen

Etter ferien bør du sjekke alle utgifter som er belastet kredittkortet ditt. Kontroller at beløpene på fakturaen er riktige før du betaler. Finner du noe som ikke stemmer, eller du har blitt belastet for mye, bør du kontakte kortutstederen umiddelbart.

Chip er tryggere enn magnetstripe

En viktig huskeregel er å alltid bruke chip når du betaler med kredittkortet i utlandet. Chip er en utbredt betalingsløsning som er sikrere enn å bruke magnetstripe.

Flere kort

For å øke din økonomiske trygghet på reisen, anbefales det å ha med seg flere kredittkort. Hvis en bank skulle ha problemer eller et kort blir avmagnetisert, har du en backup.

Vi gir deg enkelt oversikt over de beste kredittkortene og fordelene ved hvert enkelt kort. Besøk kreditt-kort.no for fullstendig informasjon.